Werken in de apotheek
Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk!

Je wilt wat anders! Je zoekt een nieuwe uitdaging! Je zoekt minder fysiek belastend werk! Kortom: je overweegt een carrièreswitch. Draag je de zorg een warm hart toe? Dan is het vak Apothekersassistent misschien wel iets voor jou!

Als apothekersassistent help je de mensen die in de apotheek komen met advies en voorlichting over bijvoorbeeld de werking van het geneesmiddel, de bewaarmethode, bijwerkingen en de manier waarop het gebruikt moet worden. Je zet je dagelijks in om goede en foutloze farmaceutisch zorg te verlenen en je cliënten op allerlei manieren te ondersteunen bij het goed en tijdig gebruik van hun medicijnen.

Wil jij:

  • (blijven) werken in de zorg?
  • mensen helpen bij goed medicijngebruik?
  • afwisselend werk in een hecht team?
  • licht fysiek werk?
  • geen avond- of nachtdiensten?
  • goede arbeidsvoorwaarden (werktijden, salaris)

Ja? Dan is werken in de apotheek als apothekersassistent zeker iets voor jou. 

Pak je kans en laat je nu via een versnelde BBL-opleiding (werken en leren) omscholen tot apothekersassistent.
De versnelde BBL-opleiding volg je bij het MBO Amersfoort en je kunt in juni 2019 al starten! Vanaf september kun je ook bij het ROCvA (amsterdam) terecht voor een versnelde BBL-opleiding.

Vacature Leerwerkplek Apothekersassistent 

Als apothekersassistent help je de mensen die in de apotheek komen met advies en voorlichting over bijvoorbeeld de werking van het geneesmiddel, de bewaarmethode, bijwerkingen en de manier waarop het gebruikt moet worden. Samen met je collega’s zet je je dagelijks in om goede en foutloze farmaceutisch zorg te verlenen en je cliënten op allerlei manieren te ondersteunen bij het goed en tijdig gebruik van hun medicijnen. Deze functie maakt onderdeel uit van een Leer-werktraject (BBL-opleiding) waarin je tegelijkertijd leert voor en werkt als apothekersassistent in de apotheek.  

Lijkt het je leuk en interessant om in de apotheek te werken? Bekijk hier de volledige vacature.
Geïnteresseerd? Scroll verder en kijk onder Belangrijke data op welke data er voorlichtingsbijeenkomsten gepland staan.
Vragen? Bekijk het antwoord bij Veelgestelde vragen. 

Belangrijk om te weten!

Ben je geïnteresseerd om je te laten omscholen tot apothekersassistent? Download dan het aanmeldformulier, vul hem in en mail hem naar de servicedesk van de SBA. Heb je een vraag? Kijk eerst of je vraag wordt beantwoord bij Veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar servicedesk@sbaweb.nl. Vermeld in de mail duidelijk je naam, adres en telefoonnummer. We streven er naar om binnen één werkweek contact met je op te nemen of je vraag te beantwoorden. Ben jij helemaal enthousiast en denken wij dat je 't in je hebt om apothekersassistent te worden? Dan nodigen we je uit voor een online assessment en een gesprek met een loopbaanadviseur. Doorloop je ook dat goed, word je uitgenodigd voor een speeddate met potentiële werkgevers. Scroll naar beneden voor de belangrijke data per regio.

 

 

Regio Amsterdam
  • Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepland.
  • De versnelde BBL-opleiding aan het ROCvA die op 2 september 2019 start is helaas vol. Je kunt je aanmelden voor de opleiding die in september 2020 start of bij andere ROC's in de buurt kijken of daar nog BBL-plekken beschikbaar zijn.
Regio Midden-Nederland
  • 5 juni is de versnelde BBL-opleiding op MBO Amersfoort gestart. Ook geïnteresseerd om een BBL-opleiding te volgen? Kijk op de website van het ROC bij jou in de buurt voor meer informatie en startdata.

Vragen? Bekijk het antwoord bij Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Dan hebben we hier voor je de meest gestelde vragen met het antwoord voor je op een rij gezet. Wordt jouw vraag hier niet beantwoord? Stuur dan een mail naar servicedesk@sbaweb.nl. Zorg ervoor dat je duidelijk je naam, volledige adres en telefoonnummer in de mail vermeldt!

Naar veelgestelde vragen