Werken in de apotheek
Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk!

Je wilt wat anders! Je zoekt een nieuwe uitdaging! Je zoekt minder fysiek belastend werk! Kortom: je overweegt een carrièreswitch. Draag je de zorg een warm hart toe? Dan is het vak Apothekersassistent misschien wel iets voor jou!

Als apothekersassistent help je de mensen die in de apotheek komen met advies en voorlichting over bijvoorbeeld de werking van het geneesmiddel, de bewaarmethode, bijwerkingen en de manier waarop het gebruikt moet worden. Je zet je dagelijks in om goede en foutloze farmaceutisch zorg te verlenen en je cliënten op allerlei manieren te ondersteunen bij het goed en tijdig gebruik van hun medicijnen.

Wil jij:

  • (blijven) werken in de zorg?
  • met mensen in gesprek?
  • mensen adviseren over goed medicijngebruik?
  • afwisselend werk in een hecht team?
  • licht fysiek werk?
  • geen avond- of nachtdiensten?
  • goede arbeidsvoorwaarden (werktijden, salaris)

Ja? Dan is werken in de apotheek als apothekersassistent zeker iets voor jou. 

Pak je kans en laat je via een (versnelde) BBL-opleiding (werken en leren) omscholen tot apothekersassistent.
De versnelde BBL-opleiding kun je op verschillende ROC's in Nederland volgen. Kijk op de kaart onder het menu-item 'Open dagen' welk ROC bij jou in de buurt zit. Bij elk ROC staat vermeld welke varianten van de opleiding de school aanbiedt. BOL, BBL en/ of verkorte BBL. 

Voortgang wervingstraject zij-instromers

De pilot is afgerond. Via de pilot hebben maar liefst 42 zij-instromers gekozen om zich via een BBL-opleiding te laten omscholen tot apothekersassistent. Een mooi resultaat. Het traject Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk! krijgt zeker ook een vervolg. Via een onderzoek is een duidelijk beeld ontstaan in welke regio’s de grootste tekorten aan apothekersassistenten te verwachten zijn, nu of in de nabije toekomst. Met de apothekersverenigingen uit die regio's wordt nu gekeken of dit traject ook in hun regio wenselijk is. Want uiteindelijk valt of staat het succes van het wervingstraject met de bereidheid van apotheken om een werk-leerplek te bieden aan BBL’ers.

Wil je hier niet op wachten? Benader dan zelf het ROC in jouw buurt voor meer informatie over de opleidingsmogelijkheden. Ook kun je bij apotheken in je regio of woonplaats aangeven dat je interesse hebt om apothekersassistent te worden en vragen naar de mogelijkheden in de apotheek om als BBL'er in dienst te treden. Je kunt ook kijken op SBA Apotheekwerk: dé vacaturebank voor de apotheekmedewerkers. Hier vind je sinds kort ook vacatures voor BOL-stages en BBL-plekken. 

Tip: Om te kijken of het werken in de apotheek iets voor jou is en of jij past in het team, kun je ook eerst in dienst treden als algemeen ondersteunend medewerker of een snuffelstage doen. Zien beide partijen het zitten kun je eventueel later de BBL-opleiding gaan volgen.