Werken in de apotheek
Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk!

Je wilt wat anders! Je zoekt een nieuwe uitdaging! Je zoekt minder fysiek belastend werk! Kortom: je overweegt een carrièreswitch. Draag je de zorg een warm hart toe? Dan is het vak Apothekersassistent misschien wel iets voor jou!

Als apothekersassistent help je de mensen die in de apotheek komen met advies en voorlichting over bijvoorbeeld de werking van het geneesmiddel, de bewaarmethode, bijwerkingen en de manier waarop het gebruikt moet worden. Je zet je dagelijks in om goede en foutloze farmaceutisch zorg te verlenen en je cliënten op allerlei manieren te ondersteunen bij het goed en tijdig gebruik van hun medicijnen.

Wil jij:

 • (blijven) werken in de zorg?
 • mensen helpen bij goed medicijngebruik?
 • afwisselend werk in een hecht team?
 • licht fysiek werk?
 • geen avond- of nachtdiensten?
 • goede arbeidsvoorwaarden (werktijden, salaris)

Ja? Dan is werken in de apotheek als apothekersassistent zeker iets voor jou. 

Pak je kans en laat je nu via een versnelde BBL-opleiding (werken en leren) omscholen tot apothekersassistent.
Het versnelde BBL-opleiding volg je bij het MBO Amersfoort en je kunt in februari 2019 al starten!  

Vacature Leerwerkplek Apothekersassistent - Amsterdam/Utrecht

Als apothekersassistent help je de mensen die in de apotheek komen met advies en voorlichting over bijvoorbeeld de werking van het geneesmiddel, de bewaarmethode, bijwerkingen en de manier waarop het gebruikt moet worden. Samen met je collega’s zet je je dagelijks in om goede en foutloze farmaceutisch zorg te verlenen en je cliënten op allerlei manieren te ondersteunen bij het goed en tijdig gebruik van hun medicijnen. Deze functie maakt onderdeel uit van een versneld Leer-werktraject (BBL-opleiding aan MBO Amersfoort) waarin je tegelijkertijd leert voor en werkt als apothekersassistent in de apotheek.  

Lijkt het je leuk en interessant om in de apotheek te werken? Bekijk hier de volledige vacature.
Geïnteresseerd? Kom op dinsdag 20 november naar de voorlichtingsbijeenkomst bij het UWV Amsterdam op de Delfdlandlaan 3-5 in Amsterdam.
De bijeenkomst is van 9 tot 13 uur.

Belangrijk om te weten!

Ben je geïnteresseerd om je te laten omscholen tot apothekersassistent? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Helena Schuengel van Nieuwzorg. In de mail geef je kort aan waarom je geïnteresseerd bent en vermeld je je naam, adres en telefoonnummer. Er wordt dan telefonisch contact met je opgenomen voor een toelichtingsgesprek. Ben jij na dit gesprek helemaal enthousiast en denken wij dat je 't in je hebt om apothekersassistent te worden? Dan nodigen we je uit voor een online assessment en een gesprek met een loopbaanadviseur. Doorloop je ook dat goed, wordt je uitgenodigd voor een speeddate met potentiële werkgevers op 11 december 2018. 

 

Belangrijke data om te noteren:

 • 20 november van 9.30 tot 13 uur  - Voorlichtingsbijeenkomst UWV Amsterdam, Delfdlandlaan 3-5, Amsterdam
 • 22 & 30 november - Sterk in je werk inspiratiedag (organisator Sigra) Voor werknemers van het MC Slotervaart met workshops en gesprek met een loopbaan adviseur.
 • van 22 t/m 30 november - Assesments en gesprekken met loopbaanadviseur vinden plaats - assesments zijn online, gesprekken op afspraak.
 • 29 november van 15 -18 uur - Omscholingsmarkt Zaandam (Organisatie: Regionaal Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland en Servicepunt leren werken), Regiocollege, Cypressehout 95 Zaandam
 • 11 december - Speeddaten kandidaten en werkgever bij het UWV Amsterdam Delfdlandlaan 3-5, Amsterdam.
 • Tweede helft december - Tweede gesprek tussen apotheker en kandidaat, op afspraak bij de apotheek