Werken in de apotheek
Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk!

!! Let op: inmiddels zijn alle BBL-plekken vervuld. Reageren is momenteel niet meer mogelijk. Begin 2021 is er meer bekend over nieuwe zij-instroomtrajecten. 

Je wilt wat anders en zoekt een nieuwe uitdaging? Je overweegt een carrièreswitch! Draag je de zorg een warm hart toe? Dan is het vak apothekersassistent misschien wel iets voor jou!

'Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk!' is een tweejarig zij-instroomtraject dat gevolgd kan worden bij diverse ROC's in het land. Voor meer informatie zie de pagina 'De opleiding'. Via deze BBL-opleiding wordt versneld het diploma tot apothekersassistent verkregen. Omdat dit een kortere opleidingsduur betreft dan de reguliere opleiding tot apothekersassistent (deze duurt drie jaar), worden hogere instroomeisen gevraagd. 

Als apothekersassistent help je de mensen die in de apotheek komen met advies en voorlichting over bijvoorbeeld de werking van het geneesmiddel, de bewaarmethode, bijwerkingen en de manier waarop het gebruikt moet worden. Je zet je dagelijks in om goede en foutloze farmaceutische zorg te verlenen aan patiënten.

Wil jij:

  • (blijven) werken in de zorg?
  • een diploma zonder studieschuld met behoud van (leerling)salaris?
  • mensen adviseren over goed medicijngebruik?
  • een grote kans op een vaste baan met parttimemogelijkheid?
  • geen avond- of nachtdiensten?
  • goede arbeidsvoorwaarden (werktijden, salaris)?

Heb jij:

  • een havo-diploma, afgeronde mbo 4-opleiding en/of minimaal HBO werk- en denkniveau?
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal?
  • enige werkervaring in een dienstverlenende organisatie?
  • een enthousiaste en energieke werkhouding?

Ja? Dan is een zij-instroomtraject via een beroepsbegeleidende leerweg (BBL-opleiding) voor apothekersassistent zeker iets voor jou. Vragen? Kijk bij de Veelgestelde vragen.

Aanmelden

Let op!! Inmiddels zijn alle BBL-plekken vervuld! Aanmelden is momenteel niet meer mogelijk. 

Heb jij interesse in het vak apothekersassistent? Houd dan goed deze website in de gaten! Begin 2021 is er meer bekend over nieuwe zij-instroomtrajecten.

En wil je alvast weten of het vak apothekersassistent wel bij jou past? Bekijk dan eerst dit filmpje

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Dan hebben we hier voor je de meest gestelde vragen met het antwoord voor je op een rij gezet. Wordt jouw vraag hier niet beantwoord? Stuur dan een mail naar servicedesk@sbaweb.nl. Zorg ervoor dat je duidelijk je naam, volledige adres en telefoonnummer in de mail vermeldt!

Naar veelgestelde vragen

Zij-instroomtraject 2020/2021

In september 2020 zijn bijna 100 zij-instromers van start gegaan met de BBL-opleiding in de regio's Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Arnhem/Nijmegen en Brabant. Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan dit zij-instroomtraject. 
We verwachten in januari 2021 weer te starten met werven van kandidaten voor het schooljaar 2021/2022. Dus houd deze website in de gaten. 

Geen traject in jouw regio?

Je kunt ook zelf het ROC in jouw buurt vragen naar de opleidingsmogelijkheden. Hier vind je alle ROC's met contactgegevens.
Ook kun je bij apotheken in je regio aangeven dat je interesse hebt om apothekersassistent te worden en vragen naar de mogelijkheden om als BBL'er in dienst te treden. Of kijk op SBA Apotheekwerk: dé vacaturebank voor de apotheekmedewerkers. Hier vind je sinds kort ook vacatures voor BOL-stages en BBL-plekken. Of ga naar de website van SBB voor beschikbare stages en leerbanen. 

Tip: Om te kijken of het werken in de apotheek iets voor jou is en of jij past in het team, kun je ook eerst in dienst treden als algemeen ondersteunend medewerker of een snuffelstage doen. Zien beide partijen het zitten kun je eventueel later de BBL-opleiding gaan volgen.